Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda deprem deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Düzenlenen tatbikata İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Said Nuri ODABAŞOĞLU, Şube Müdürlerimiz İhsan PARLAK ve Turan TEKDEN, İl İSGB Koordinatörü Oktay KÖSE, İlçe İSGB İş Güvenliği Uzmanı Hakan TAŞÇI, AKUB Lideri Arzu YEDİGÜL katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde MEB AKUB, AFAD, UMKE, Safranbolu İtfaiyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Ambulansları işbirliğiyle tatbikat gerçekleştirildi.

2 dakika süren siren sesi ile başlayan tatbikatta sınıflarında, Çök- Kapan- Tutun hareketini uygulandı. Siren sesinin sona ermesi ile sınıflar tahliye edildi ve acil Toplanma Bölgesinde toplanıldı.

AFAD KBRN ekibinin tahliye edilen okulda herhangi bir gaz kaçağına karşı gaz ölçüm cihazları ile yaptıkları kontrolün ardından deprem esnasında dolapların devrilmesi sonucu mahsur kalan görevli AFAD Arama Kurtarma Ekibi, UMKE Ekibi ve MEB AKUB görevlileri tarafından kurtarılarak 112 ekiplerine teslim edildi.

Okulun 3. katında mahsur kalan ve yürüyemeyecek durumda olan afetzedeler AFAD Arama Kurtarma ekipleri tarafından Sedye ile Yüksek Kattan Tahliye Tekniği ile itfaiye ekiplerinin sepetli merdiven açarak afetzedenin tahliyesi yapılması ve okulun ön bahçesinde meydana gelen yangının İtfaiye Ekipleri tarafından söndürülmesi ile tatbikat sona erdi.

Mrt

Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında "Akademik Başarıyı Artırmak" için Felsefe derslerinde web 2.0 araçlarından Kahoot uygulaması ile ünite sonunda dönüt düzeltme yapılarak öğrencilerin öğrenme eksikleri eğlenceli bir şekilde ortadan kaldırılmıştır.

Ara

Prof. Dr. Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bioloji öğretmeni Seçil YILDIRIM tarafından okulumuz 10. sınıf öğrencilerine 14.12.2023 tarihinde konferans salonumuzda ilk yardım eğitimi verildi.

Ara

Okulumuz 9-C sınıfı öğrencisi Kerem Özdal 7.12.2023 tarihinde Karabük'te düzenlenen gençler B kategorisinde bilek güreşinde sol kolda3., sağ kolda 5. olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ekm

9-14 Ekim tarihlerini içine alan Erasmus Günlerinde biz de varız. Erasmus günlerini okulumuzda etkinliklerle kutladık. Ulusal Ajans tarafından hibe almaya hak kazanan 'Eko Okul Olurken Dijital Dünyaya Bakıyorum' Ka122 Sch projemizin öğrencilerimize tanıtım, öğretmenlerimizi ise bilgilendirme toplantısı yapıldı.